Blogg
Content Marketing

2 snabba skrivtips för bättre innehåll!

För ovanlighetens skull kommer vi hålla detta blogginlägg kort. Vi presentera två snabba tips på hur du kommunicerar effektivare.

Även de bästa skribenterna uppskattar ibland tips för att effektivisera sitt skrivande. Oftast uppskattar även målgruppen en effektiv och bra läsupplevelse.

Eller kanske är du helt ny som skribent och vill lära dig att komma igång på ett snabbt och bra sätt samt kunna erbjuda dina läsare en smidig läsupplevelse.

I och med allt brus där ute blir vår koncentrationsförmåga mindre och mindre. Detta gör att läsarna också får ett mindre och mindre utrymme att konsumera innehåll.

Skriver du för en målgrupp som konsumerar innehåll väldigt snabbt? Då kommer dessa tips troligtvis vara uppskattade för dig och dina läsare.

Tips 1: Använd korta och enkla ord.

Alla älskar att låta smarta men din målgrupp kommer lämna din sida, blogg el dyl om de inte förstår vad du skriver. Ingen vill känna sig dum.Uppmuntra då inte din målgrupp att sluta konsumera ditt innehåll genom att fylla det med massor av onödigt svåra ord.Det blir inte en så bra läsupplevelse om de måste lämna din hemsida för att kolla upp vad ett ord betyder.Korta ord är lätta att ta in. Långa eller okända ord saktar ner läsaren vilket gör att de kan hoppa över viktiga punkter eller helt sluta läsa innehållet.Spara ditt fantastiska ordförråd till nästa omgång av Wordfeud och använd enkla ord i ditt innehåll.Även erfarna läsare av komplexa ämnen uppskattar när det är skrivit på ett lättillgängligt sätt.

 

Tips 2: Använd korta och direkta meningar.

De som även gillar att konsumera korta ord gillar även korta och direkta meningar.

Enligt undersökningar förstår nästan alla läsare en mening på färre än åtta ord. 90 % av alla läsare kunde förstå meningar mellan 9 till 14 ord.

När orden ökade minskade även förståelsen för innehållet. När meningarna blev ca 40 ord förstod bara 10% vad innehållet handlade om.Med det sagt - skriv inte för långa meningar.

Sammanfattning

Tänk på att göra det så enkelt som möjligt för dina läsare att ta in din information. Uttryck dig på ett enkelt sätt. Men det är även det som är utmaningen.

Att förklara något komplext är svårt men det är de som förklarar något komplext på ett enkelt sätt som blir vinnarna. När fler personer förstår vad ni arbetar med kommer även ert budskap lättare att spridas.

Vill du ha hjälp med att producera innehåll? Då skall du spana in våra contentpaket nedan!

CONTENT-PAKET

Vill du komma igång? Skicka oss ett meddelande…

Tack! Vi hör av oss så snart vi kan!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Boka ett möte redan nu.

Vi vill gärna höra om era ambitioner, mål och utmaningar inom digital marknadsföring – och framförallt ge tips på marknadsaktiviteter som passar just er!

Boka möte