Blogg
Digital marknadsföring

5 vassa tips för att skapa förtroende och öka B2B försäljningen i en post-trust värld!

Vi lever tyvärr i en tid där vi har svårt att lita på varandra. Förtroendet för säljare och företag har minskat då tidigare samarbeten kanske kanske inte levt upp till de förväntningar ni hade och som målats upp av säljaren eller företagetinte levt upp till de förväntningar ni hade och som målats upp av säljaren eller företaget. Dessutom fylls internet dagligen av massor av fake news. Med denna kombination är det inte så konstigt att en skepticism präglar oss i våra besslut.Vi lever med andra ord i en post-trust värld där det inte räcker med att annonsera ut att vi är experter på något eller att vi har den bästa lösningen. Speciellt inte om man är ett nyetablerat företag med kort historik.Vad krävs då för att vinna de potentiella kundernas förtroende och öka försäljningen? Nedan kommer 5 vassa och konkreta tips.

  1. Gör kundcase!
  2. Det är era egna befintliga kunder som skall berätta för era nya potentiella kunder att ni är riktigt duktiga på vad ni sysslar med. Gör kundcasen synliga på hemsidan och visa hur era säljare kan använda dem i införsäljningen.
  3. Recensioner och kortare testimonials
  4. Om ni har kunder som inte har tid att göra ett längre kundcase så kan ni alltid be dem ge en kortare recension tex på Facebook, Google review (Google My Business) eller liknande. Tips är även att koppla dessa recensioner till hemsidan så att de är synliga  för besökarna.
  5. Dela med er av kunskap!
  6. Dagligen letar vi efter kunskap på internet som kan hjälpa oss att bli bättre både privat och i affärslivet. Företagen som hjälper oss att bli bättre är de som vi också får förtroende för. Men tro inte att bara för att en person har läst ett blogginlägg eller laddat ned en guide/white paper betyder det inte att ni skapar förtroende direkt. Det gäller att sakta men säkert bygga förtroende genom att dela kunskap löpande tills att den potentiella kunden är redo för ett köp.
  7. Transparens och ärlighet
  8. Genom att vara 100% öppen och ärlig med hur ni jobbar med era kunder vinner ni förtroende. Berätta vad ni inte är bra på och vad ni är bra på. Om ni får negativa recensioner,, (vilket alla företag får) ta inte bort dem utan svara på dem och erbjud en lösning. Detta kommer ge er mer förtroende hos era potentiella kunder hos era potentiella kunder.
  9. Utbilda era kunder
  10. Berätta för era potentiella kunder att ni mer än gärna utbildar era kunder under samarbetets gång. Dela gärna med er av era tips, trix och kanske hemligheter. Desto mer era kunder kan desto bättre beställare blir de. Ni framstår även som “the good guys” i branschen.

Sammanfattning om hur du skapar förtroende och ökar B2B försäljningen

Glöm inte bort att det är era potentiella kunder som bestämmer när de har fått förtroende för er eller inte. Det enda du kan göra är att maximera möjligheterna för att detta skall ske. Med tanke på detta är det viktigt att ni inte försöker sälja på första kontakten. Tex som någon laddat ned en guide eller white paper för första gången då ska ni inte ringa dem samma dag och försöka sälja något direkt. Ni kan absolut följa upp men det skall vara i syfte att stämma av och öppna upp för mer delande av delande av kunskap. Det är i alla fall min åsikt.Låt den potentiella kunden få frossa i så mycket kunskap, recensioner och kundcase som möjligt och över en längre tid. Då kommer förtroendet att skapas och försäljningen kommer öka.Vill du ha hjälp att skapa kick ass kundcase? Då får du gärna boka ett möte med oss :-)BOKA MÖTE

Vill du komma igång? Skicka oss ett meddelande…

Tack! Vi hör av oss så snart vi kan!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Boka ett möte redan nu.

Vi vill gärna höra om era ambitioner, mål och utmaningar inom digital marknadsföring – och framförallt ge tips på marknadsaktiviteter som passar just er!

Boka möte