Blogg
Annonsering

Ads Library: Ett verktyg för att analysera och inspireras av andras annonser på Linkedin

I den härtexten kommer jag att presentera och analysera Linkedin Ads Library, en nyfunktion som Linkedin har lanserat för att göra det enklare för annonsörer att få överblick över andra företags annonser på plattformen. Jag kommer att beskriva vad Linkedin Ads Library är, hur det fungerar och vad det innebär för marknadsförare som vill konkurrensbevaka och inspireras av andra annonser. Jag kommer också att diskutera fördelar och nackdelar med denna funktion och ge några tips på hur man kan använda den på bästa sätt. 

Vad är Linkedin Ads Library?

LinkedinAds Library är en databas fylld av offentligt publicerade annonser som har körts på Linkedin. Alla annonser som körts på Linkedin efter juni 2023 finns med i databasen och de finns kvar i ett års tid.

Konkurrensspaning

Genom Linkedin AdsLibrary får du snabbt en överblick över exempelvis en konkurrents annonser. Här kan du enkelt göra en konkurrensspaning eller bara samla inspiration till dina egna annonser.

Du behöver inte längre gå in på varje enskild företagssida för att få upp deras flöde av annonser utan nu finns ett annonsbibliotek där du enkelt kan navigera dig runt bland andra företags annonser.

Vad innebär det för dig som jobbar med marknadsföring?

För dig som jobbar med marknadsföring och speciellt med annonsering på Linkedin innebär det här en ny möjlighet att enkelt konkurrensbevaka och inhämta inspiration till dina egna annonser.

 

Linkedinhar skapat Linkedin Ads library i en strävan om att skapa en säker och tillförlitlig miljö för annonser. Den information som visas är grundläggande information om annonser som visats på Linkedin. Det går inte att som annonsör välja bort visningen av annonser i annonsbiblioteket.

 

Dukan nu söka på annonser utifrån:

  • Annonsörens företagsnamn
  •  Keywords
  • Land
  • Datum

När du klickat dig in på en annons kan du dessutom få information om:     

  • Antal exponeringar
  • Hur annonsen riktas
  • Vem som betalar för annonsen (här får du reda på om och i så fall vilken byrå som företaget använder eller om de skapar sina annonser själva)
  • Om annonsen begränsas på något sätt

Mina tankar och reflektioner

Linkeidn Ads Library gör det enklare för dig och ditt företag att lära och inspireras av andra företag. Insikterna du får genom att skanna annonserna som redan finns publicerade gör det också enklare för dig att förstå vad som inte redan finns vilket kan hjälpa dig att sticka ut hakan och vara unik.

 

Sammanfattning

Sammanfattningsvis är Linkedin Ads Library en användbar och intressant funktion som ger annonsörer mer insyn i andra företags annonser på Linkedin. Det kan hjälpa marknadsförare att få en bättre förståelse för sin målgrupp, sin konkurrens och sin egen annonsstrategi. Det kan också vara en källa till inspiration och lärande för att skapa mer effektiva och attraktiva annonser. Dock finns det också några utmaningar och risker med denna funktion, till exempel att den kan leda till mer kopiering, mindre variation och mindre integritet för annonsörer och användare. Därför är det viktigt att annonsörer använder Linkedin Ads Library på ett ansvarsfullt och kreativt sätt, och inte bara förlitar sig på vad andra gör.

 

Intressant läsning för dig som vill lära dig mer


Vill du komma igång? Skicka oss ett meddelande…

Tack! Vi hör av oss så snart vi kan!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Boka ett möte redan nu.

Vi vill gärna höra om era ambitioner, mål och utmaningar inom digital marknadsföring – och framförallt ge tips på marknadsaktiviteter som passar just er!

Boka möte