Blogg
Content Marketing

Att tänka på vid Content Marketing

Content är en del av innehållsmarknadsföring även kallad Content Marketing. Det blir allt viktigare att skapa bra innehåll för att nå ut i bruset av allt content som skapas. De som är riktigt duktiga på att skapa kvalitativt innehåll belönas av sökmotorer genom att indexeras och rankas högt i samband med internetsökningar. Men det är inte bara sökmotorer som gillar bra content utan dina kunder kommer också att få en bättre kundupplevelse om du väljer att satsa på just content. Men vad ska du tänka på vid skapande av innehåll egentligen? Det gäller att börja med en plan.

Att skapa en contentplan

För att lyckas med din innehållsmarknadsföring krävs en genomarbetad plan för hur du ska använda innehållet. Vad ska en contentplan innehålla?

Identifiera din målgrupp

Vem skapar du content för? Om du inte har skapat dig en eller flera personas ännu så är det dags att göra det nu. En persona är en beskrivning av den kund som du vill rikta dig till. Ju mer detaljerad persona du skapar desto enklare blir det att skapa en tydlig strategi. Med en persona blir det även enklare att ta strategiska beslut vad gäller innehåll och sedan publicering. För att läsa mer om hur du skapar en persona kan du läsa mer här

Vilket problem löser eller förenklar du?

Vilka tankar och problem står dina läsare inför och vilka frågor söker de svar på? Försök hjälpa dina befintliga och potentiella kunder genom att skapa content som är relevant för just dem. Skapa innehåll som är lösningsorienterat!

Stick ut!

Som jag nämnde tidigare finns det en mängd content där ute som du kommer att konkurrera med och för att synas gäller det att sticka ut. Ibland räcker det med att inkludera bra länkar eller ha med något kopplat till ämnet som går att ladda ned.

Det finns en mängd olika format att jobba med. Fundera på vad som passar just din målgrupp bäst?

o Bloggo Nyhetsinläggo Kunskapsbanko Videoo Vloggo Step-by-stepo Case studyo White papero FAQo Webinaro Mind mapso Guideso Quizo PodcastsJa du ser det finns en mängd olika alternativ för att kommunicera med din målgrupp. Ibland är det inte så enkelt att veta vilket format som är det bästa och då får man helt enkelt testa sig fram. Det är ingen som säger att din målgrupp enbart är mottaglig för ett slags format.

På vilket sätt ska materialet tas fram?

Testa dig fram och har du inte resurserna inhouse så finns det en mängd alternativ där ute på marknaden som kan hjälpa dig att ta fram text, bild eller video. Att ta in någon utifrån kan vara bra som omväxling för att få in lite ny inspiration.

Genom vilka kanaler ska jag publicera content?

Vilka kanaler är bäst lämpade för min målgrupp? En bra fråga som egentligen bör ställas innan produktionen sätter igång! Jag brukar personligen utgå från denna studie om Sveriges befolkning och deras internetvanor när jag väljer kanal.

Hur ofta ska content publiceras?

Min generella rekommendation är att satsa på mängd men det är samtidigt bättre att det skapas något än ingenting så sätt dina mål på en rimlig nivå som du klarar av att hålla under en längre tid! Känns publiceringen av content som ett problem? Är det svårt att hinna med? Det finns en mängd system som kan hjälpa dig att automatisera publiceringen av content. Val av system får bli ett annat inlägg men det finns system och metoder som passar för såväl det stora om det lilla företaget.
Lycka till med din Content Marketing!
Allt gott!
Erika

Ladda ned din content planeringsmall här!

Vill du komma igång? Skicka oss ett meddelande…

Tack! Vi hör av oss så snart vi kan!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Boka ett möte redan nu.

Vi vill gärna höra om era ambitioner, mål och utmaningar inom digital marknadsföring – och framförallt ge tips på marknadsaktiviteter som passar just er!

Boka möte