Blogg
Content Marketing

Hur skapar jag attraherande content i form av videos?

Att skapa attraherande content i form av videos

Om du tyckte att tipsen för att ta fram attraherande texter var bra så kommer här några tips på hur du kan ta fram attraherande content i form utav video:

Många företag vill idag börja jobba med video i olika format men drar sig från det då det är allmänt vedertaget att video kostar väldigt mycket….vilket det kan göra om man inte har benchmarkat sina offerter med andra lokala aktörer.

Tips 1: Lägg inte hela din budget på att ta fram en engagerande och attraherande video. Utan kolla om det finns aktörer på marknaden som kan ta fram videos på ett kostnadseffektivt sätt. Anledningen till detta är att ingen vet om en premiumproduktion kommer presentera bättre än en enklare videoproduktion.

Tips 2: Ta fram 2-3 olika kortare videos som du sedan publicerar med jämna mellanrum för att sedan mäta resultatet.

Tips 3: En video ska max vara 1 minut (gärna 59 sek under så att den kan användas på Instagram). Är de längre än så riskerar du att tittaren tappar intresset.

Tips 4: Fokusera på ett budskap i filmen. Försök inte få in hela ditt erbjudande och affärsidé i videon. Tänk lite som när vi tar fram teman till texter. Ta reda på kundernas utmaningar och använd det budskapet. Tex ”Får du också ont i ryggen när du sitter på kontoret och jobbar? Då har vi troligtvis kontorsstolen för dig!” Håll det kort och skapa engagemang, nyfikenhet och börja attrahera istället för att sälja.

Tips 5: För att hålla ned kostnaderna är det en god idé att jobba med animerad film i from av whiteboard video eller explainer videos. Om du vill ha ”riktiga” människor är ett tips att köpa färdiga videos på t.ex. shutterstock som man sedan klipper ihop och lägger animeringar på. På detta sätt slipper du hela kostnaden för att en person skall filma 1-2 dagar.

Tips 6: Tänk även på att google nu kan läsa av vad som sägs i era videos så glöm inte bort att använda er av era sökord även i voiceovern.

Tips 7: När du sedan publicerar dina videos i era kanaler så glöm inte bort att publicera på YouTube. Då Google äger YouTube kommer ni indexeras högre på google om du publicerar även där. När du då lägger upp en video på ert konto på YouTube så får du inte glömma bort att lägga in hela manuset under beskrivningen.

Hoppas dessa tips hjälper er att komma igång med att skapa attraherande videos. Om du känner att du själv inte har kompetensen eller tiden att skapa video inhouse och att lokala leverantörer har en lite för hög prislapp så kanske Contitude kan hjälpa till. Vi har kombinerat riktigt duktiga animatörer, redigerare & manusförfattare med lokala projektledare för att hålla nere kostnaderna och leverera bra kvalité.

Jag hoppas att detta blogginlägg givit dig mer kunskap inom området innehållsmarknadsföring och att skapa attraherande content!

Om du är intresserad av att grotta ner dig mer om detta ämne läs gärna våra blogginlägg ” Content is King - men hur lägger man upp en bra contentplan?"

Lycka till med er produktion av content!

Vill ni veta hur vi kan hjälpa dig att lyckas med er digitala marknadsföring så kontakta oss gärna!

LADDA NED KOMMUNIKATIONS-  PLANSMALLEN

Vill du komma igång? Skicka oss ett meddelande…

Tack! Vi hör av oss så snart vi kan!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Boka ett möte redan nu.

Vi vill gärna höra om era ambitioner, mål och utmaningar inom digital marknadsföring – och framförallt ge tips på marknadsaktiviteter som passar just er!

Boka möte