Blogg
Marketing management

Så kickar du igång efter semestern utan att stressa

Det kan kännas tungt att lämna hängmattan för kontorsstolen och komma igång på jobbet igen efter semestern. Kropp och sinne får en smärre chock när lantluft, rosévin och sovmorgnar plötsligt byts ut mot stök, stress och krav. Bara tanken på att det är drygt elva månader kvar till nästa semester kan sänka arbetsmoralen till nya bottennivåer.

Inte blir det bättre av att inkorgen är proppfull med mail som alla tycks vara brådskande, skrivbordet är täckt med kryptiska lappar som alla ropar på din uppmärksamhet, telefonen ringer som aldrig förr, och att den där att göra-listan som du handen på hjärtat inte hann beta av innan semestern tycks ha förökat sig i din frånvaro, och nu börjar vara lika diger som den inbundna upplagan av lagboken. Dessutom verkar dina vanliga leverantörer ha tagit extra lång semester i år, och kan inte ställa upp med den brådskande hjälp du behöver.Men du, andas ut. Det går att dra igång med jobbet på ett smidigt sätt efter semestern utan att bränna ut sig redan första veckan.Det finns några nyttiga knep för att få en mjukare start. Till exempel att börja på en onsdag istället för en måndag, så att den första veckan inte blir så överväldigande. Eller att inte kallstarta helt oförberedd, utan istället gå gradvis in i jobbläge genom att börja stiga upp tidigare och planera uppgifter dagarna innan man börjar. Framför allt bör man hålla stressen stången och inte tro att man ska kunna göra allting på en gång – sortera och prioritera i högarna.Att vara mentalt förberedd hjälper en hel del. Tyvärr trollar det inte bort den stora att göra-högen och de brådskande kraven. De får dig nog att önska att du kunde klona dig själv i tio kopior för att klara av allt. Lyckligtvis finns det en lösning som är minst lika bra.Nya unika lösningar och tjänster kan fixa dina bekymmer, oavsett vad det gäller och när. Lokala projektledare med globala nätverk av frilansande specialister kan effektivt ta itu med din höga trave av uppgifter och krav medan du mjukstartar på kontoret. Den här servicen kan allt som din marknadsavdelning och dina leverantörer kan. Den är snabb, flexibel, pålitlig, mycket kostnadseffektiv, och står till ditt förfogande när du behöver den som mest.Låt oss på Contitude fixa din överväldigande att göra-lista, avlasta dig själv, och behåll semesterlugnet ett tag till.Läs även fler artiklar från Contitudes Philip Otter på LinkedInhär. 

Vill du komma igång? Skicka oss ett meddelande…

Tack! Vi hör av oss så snart vi kan!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Boka ett möte redan nu.

Vi vill gärna höra om era ambitioner, mål och utmaningar inom digital marknadsföring – och framförallt ge tips på marknadsaktiviteter som passar just er!

Boka möte