Blogg
Marketing management

Så städar du bort stressen och undviker utbrändhet

Känner du dig ovanligt trött? Samtidigt som du dessutom är rastlös? Har du sömnproblem, känner dig lättirriterad och ofokuserad, upplever att kroppen värker och krånglar? Då håller du troligtvis på att bränna ut dig. Det här är de första tecknen på att du knakar i fogarna på grund av för mycket stress.

Kraven i både arbets- och privatlivet ökar, allting går snabbare, det finns mer att hålla reda på, och dessutom ses att jobba väldigt mycket som en bedrift att skryta om. Men vi är inte mer än människor, och vi har våra begränsningar. Kör vi på det röda för länge kommer kroppen att säga ifrån. Och då kan överansträngningsbaksmällan kännas hårt och länge. Allt fler bränner ut sig, ofta personer under 30, och när kropp och sinne väl säger ifrån på allvar kan det ta år innan man är tillbaka på banan igen. Hälsan är det viktigaste vi har. Utan orken eller lusten att göra något betyder varken karriär eller andra saker i livet någonting. Livet är till för att levas, ha kul, skapa, växa. Inte för att låta krav och stress köra slut på oss.Det finns en rad saker du kan göra för att ta hand om dig själv och hålla utbrändheten stången:

  • Städa och skapa balans i livet. Rensa bort personer och situationer som stjäl din energi, och fyll på med de som ger dig glädje och lust.
  • Ta hand om din kropp. Ät sunt. Träna och rör på dig, och välj ett sätt som du tycker är roligt (glömmer du bort att du håller på att tränar för att det är så kul har du hittat helt rätt). Sov ordentligt. Skippa den där sista slösurftimmen innan läggdags, släck ned alla skärmar och krama kudden istället. Lyssna noga på vad kroppen säger – när det kommer till vårt välmående är den oftast smartare än oss.
  • Tänk på dig själv. Visst ska vi hjälpa och lyssna på varandra, men du är den viktigaste personen i ditt liv. Gör det du brinner för och älskar, och skit i vad andra tycker.

Kanske viktigast av allt är att be om hjälp. Du måste inte göra allting själv. Planera och delegera. Allting kanske går snabbare nu mera, framför allt i arbetslivet, men med utvecklingen kommer inte bara krav – det dyker upp en massa hjälpsamma lösningar också. Knepet att må bra på jobbet när det brinner i knutarna är att arbeta smartare, inte hårdare. Nya unika tjänster kan fixa dina stressande bekymmer, ta över brådskande och tråkiga uppgifter så att du får tid och sinnesro att göra det du gillar mest med ditt jobb.

Vill du komma igång? Skicka oss ett meddelande…

Tack! Vi hör av oss så snart vi kan!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Boka ett möte redan nu.

Vi vill gärna höra om era ambitioner, mål och utmaningar inom digital marknadsföring – och framförallt ge tips på marknadsaktiviteter som passar just er!

Boka möte