Contitude hjälper oss med Marketing Automation

Healthylane ökade sin trafik in till sidan med 870% och fick in 97 leads på 1,5år. Läs mer om hur vi hjälpte Healthylane!

Utmaning

Det finns flera stora aktörer inom digital hälsa så en av utmaningarna har varit, som för så många andra av våra kunder, att stärka varumärket för att för skapa förtroende och i sin tur få fler kunder.

Mål

När Contitude kom in i bilden i september 2019 var det stora målet att öka antalet kunder.

870%
Fler besökare på hemsidan
42st
Blogginlägg
97st
Leads

Lösning

Tjänsten Healthylane, framtagen av Certico är en digital hälsotjänst som förebygger sjukfrånvaro och stärker medarbetarnas hälsa. Med Healthylanes digitala plattform blir det enkelt för företag att få en överblick av hälsoläget samt åtgärda brister i god tid för att öka hälsan och minska sjukfrånvaron.

Vi har haft tre delar i fokus; trafik in till hemsidan, konverteringsmöjligheter samt ett system där det är enkelt för säljarna att ta hand om alla nya potentiella kunder.

För att driva trafik till hemsidan har vi kontinuerligt fyllt bloggen med relevant SEO-anpassat content. Vi har även aktivt arbetat med Certicos kanal på Linkedin för att driva in ytterligare trafik till hemsidan.

För att kunna ta hand om trafiken på bästa möjliga sätt satte vi upp konverteringspunkter samt skapade nedladdningsbart material i forma av guider och checklistor.

Redan från början av vårt samarbete satte vi även upp strukturen för ett marketing automation-system. Ett system som på ett enkelt sätt integrerar marknadsföringsaktiviteter med säljavdelningen.

Saker vi gör:

  • Driver trafik till hemsidan
  • Konverteringspunkter
  • Marketing automation
"Initialt tittade vi på tre aktörer att samarbeta med. Eftersom detta inte var inom vår comfortzone eller kompetens så var det viktigt för oss att leverantören kunde lyssna in vårt behov och våra utmaningar och sedan förklara på ett begripligt sätt hur leverantören skulle göra för att hjälpa oss att lyckas. Det blev då självklart för oss att välja Contitude. Våra kontaktpersoner är proffsiga, kommer med bra idéer, är tydliga och levererar alltid.”
Elisabeth Eriksson
VD

Resultat

Först och främst behövde vi öka trafiken in till hemsidan. Att jobba med SEO tar sin tid. Det handlar om att kontinuerligt fylla sin hemsida med relevant SEO-anpassat innehåll som löpande indexeras av Google. Under november 2019 hade sidan 75st användare. i maj 2021 hade antalet användare ökat till 727st, en ökning av 870%.

Fördelen med SEO är att när innehållet är skapat kan det leva vidare av sig själv och fortsätta driva in trafik till hemsidan flera år framöver. Nedan ser ni den positiva utvecklingstrend som skett under vårt första ett och ett halvt år tillsammans med Healthylane. Ni ser att i takt med att Healthylanes hemsida exponerats mer och mer har det även lett till fler klick och besökare in till hemsidan.

Resultat Google Analytics

När det kommer till konverteringar och potentiella nya kunder har vi aktivt arbetat med CTAs (call to actions) på hemsidan. Utifrån de formulär som vi satt upp, har vi mellan januari 2020-maj 2021 fått in 97 leads. Så snart någon fyllt i ett formulär har säljavdelningen fått en notis och därefter kontaktat personen för att bearbeta den potentiella kunden ytterligare.

konverteringar


No items found.

Tack för förtroendet

Vill du också jämföra dina leverantörer eller ha hjälp med att välja rätt partner för att driva er digitala marknadsföring.

Ladda ner vår guide här!

Vill du komma igång? Skicka oss ett meddelande…

Tack! Vi hör av oss så snart vi kan!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Boka ett möte redan nu.

Vi vill gärna höra om era ambitioner, mål och utmaningar inom digital marknadsföring – och framförallt ge tips på marknadsaktiviteter som passar just er!

Boka möte