SEO

Sökmotoroptimering
Delar av vad vi gör:
  • Teknisk SEO Analys
  • Sökordsanalys
  • Kundresa och personas
  • Producering av texter
  • Optimering av texter
  • Contentanalys

Varför behövs SEO?

Det mest grundläggande skälet till varför SEO är nödvändigt är kanske därför att det hjälper din hemsida att förbättra synlighet online. Genom att optimera hemsidan med SEO kan du se till att din hemsida rankar högre i sökmotorresultaten. Med höre ranking i sökresultaten kommer också mer webbtrafik och i och med att majoriteten av köpbeslut idag initieras via en sökmotor, är SEO en viktig del i de flesta marknadsföringsstrategierna.

Hur kan jag komma igång med SEO?

För att komma igång med, eller förbättra, ert SEO-arbete behöver ni förstå vem er målgrupp är och vad de söker efter online. Du behöver identifiera de sökord och sökfraser som målgruppen använder när de söker efter tjänster eller produkter som liknar dina, och därefter bör hemsidan optimeras för dessa sökningar. Tillsammans med oss på Contitude tar vi fram en konkret handlingsplan för hur ni ska synas på de sökord som är relevanta för er. Utifrån detta hjälper vi er ta fram innehåll i alla steg i köpprocessen för både enstaka sökord till längre sökfraser.

Vill du veta mer om SEO? Läs mer!

Vill du prata mer om hur vi kan hjälpa er med SEO?

Vanliga frågor om SEO

Vad är SEO?

SEO står för Search Englinge Optimization, eller på svenska, sökmotoroptimering. Det är en strategi som används i syfte att optimera hemsidor för att på olika sätt synas högre upp i sökmotorers sökresultat. Inom SEO finns bland annat sökordsanalysering, innehållsoptimering, teknisk SEO, lokal SEO och on-page/off-page SEO. Genom SEO kan företag öka sin webbtrafik med relevanta besökare, och som ett resultat få fler konverteringar.

När kan man se resultatet av SEO?

Det finns inget definitivt svar då det är flera faktorer som avgör hur man rankar i sökmotorernas resultat. Det kan vara allt från hur konkurrenssituationen ser ut, er nuvarande strategi, och vilket tillstånd er nuvarande webbplats är i. Med rätt strategi finns goda möjligheter att se resultat inom några månader, återigen beroende på vilka sökord ni vill synas på och er bransch. Tänk på att alltid mäta era SEO aktiviteter för att kunna se och utvärdera era resultat.

Vad händer om man inte har en SEO- strategi?

Det innebär att din webbplats inte når sin fulla potential och ni går miste om värdefull organisk trafik. Det kommer också göra det svårt för din verksamhet att konkurrera mot andra företag i din bransch som investerar i en SEO strategi.

Vad kostar SEO?

Kostnaden för SEO varierar beroende på era behov. Det finns många delar inom SEO och därför är det svårt att ge ett generellt pris. Hör av dig till oss så kan vi kika närmare på er situation och ge en offert som passar just för er. Du kan läsa mer om vilka faktorer som avgör priset.

Vilka kunder har Contitude hjälpt med SEO?

Vi på Contitude hjälper företag inom B2B i olika storlekar, inom flertalet olika branscher. Vi har lagt upp några kundcase där du kan läsa om hur vi på Contitude jobbar och se vad våra kunder tycker om oss.


Fler tjänster
Content
Optimering och produktion av innehåll för att driva trafik.
Google Ads
Vi sätter upp, underhåller och optimerar er annonsering.
Video
Planering och genomförande av all typ av videoproduktion.
Sociala Medier
Vi är sociala och gillar det digitala.
Marketing Automation
Vi hjälper er att skapa och underhålla era flöden.
Vår process
Tillväxtplan

Ett samarbete med oss inleds med en förstudie. I förstudien genomför vi en detaljerad analys av er befintliga hemsida, nuvarande aktiviteter och kanaler samt formulerar tillsammans med er mätbara mål att arbeta mot. Läs mer om tillväxtplanen här.

Implementering

Vårt team av erfarna digitala marknadsstrateger ser till att strategin implementeras och att all uppsättning för att kunna mäta och utvärdera arbetet finns på plats. Med hjälp av våra experter - inom bland annat copy, SEO, Ads, sociala medier, videoanimering, grafisk design och webbutveckling - tar vi strategin från plan till handling

Strategi

Tillväxtplanen resulterar i kvalificerade rekommendationer och en hållbar marknadsstrategi anpassad efter just era behov och förutsättningar. Strategin baseras på de specifika aktiviteter ni ska fokusera på för att uppnå era mål och hur dessa aktiviteter bör utföras för bästa möjliga resultat.

Vill du komma igång? Skicka oss ett meddelande…

Tack! Vi hör av oss så snart vi kan!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Boka ett möte redan nu.

Vi vill gärna höra om era ambitioner, mål och utmaningar inom digital marknadsföring – och framförallt ge tips på marknadsaktiviteter som passar just er!

Boka möte