Blogg
Content Marketing

Vad är Evergreen content?

I detta blogginlägg kommer vi gå igenom vad Evergreen content är, hur du skapar det och vad du ska tänka på för att lyckas med den typen av content.

Relevant över lång tid

Evergreen content är innehåll som skapas som kan fortsätta vara relevant över lång tid. Evergreen kan direkt översättas till evigt grön på svenska och syftar till något som är evigt.I sammanhanget digital marknadsföring så är målet att skapa content som alltid kommer vara intressant och som år efter år kommer att locka läsare, lyssnare eller tittare till ditt innehåll.Låt oss för enkelhetens skull gå igenom ett par exempel på artiklar eller teman som är Evergreen och några som absolut inte är Evergreen.INTE EvergreenEvergreeenKommer New England Patriots vinna Superbowl 2019?Vad är skillnaderna mellan amerikansk fotboll och rugby?20 % av alla människor bloggar.Hur producerar du ett blogginlägg?Kan du se skillnaderna mellan de olika typerna av content?Försök hitta ämnen som inte är tidsbestämda eller besvara frågor som sannolikt kommer att vara relevanta under många år framöver.När du skapar content som behandlar ett aktuellt ämne t.ex. nyheter eller vissa händelser så har du möjlighet att få uppmärksamhet under just den perioden som den händelsen eller nyheten är aktuell. Men så fort t.ex. Superbowl har avgjorts så kommer intresset för spekulationer kring vem som kommer att vinna dö ut riktigt snabbt.

Evergreen content - mer trafik på lång sikt - JobAssigner

Evergreen content är billigaste typen av content

När det kommer till content som är Evergreen så kommer du att locka besökare över lång tid. I ett tidigare blogginlägg så tipsade vi om Seth Godins blogg som han har hållit levande sedan 2002. Han berättar att det första blogginlägg han skrev på sin blogg fortfarande genererar organisk trafik. Det är över 16 år sedan och det blogginlägget har drivit trafik kontinuerligt under 16 år och fortsätter göra det.Kostnaden att betala för annonsering under 16 år för lika många besökare som det blogginlägget har gett skulle vida överstiga den tiden spenderad på att skriva blogginlägget.Det har så klart inte lika snabb effekt som annonsering men över tid så är det en extremt lönsam investering i jämförelse med annonsering.För mer information om skillnaden mellan organisk trafik och annonsering läs gärna vidare i detta blogginlägg. Var ska du lägga din budget - SEO eller SEM?

Skapa Evergreen content

Om du nu har kommit fram till att du vill skapa Evergreen content så behöver du börja tänka i andra termer än kortsiktiga trender om vad som är intressant just nu utan istället fokusera på vad din målgrupp alltid kommer vara intresserade av.Här är några snabba tips som du kan utgå ifrån

  • Skapa ”Hur fungerar…” artiklar
  • Skapa ”Vad är …. ” artiklar
  • Svara på FAQ frågor.
  • Förklara koncept eller teorier.

Oavsett hur bra du blir på att skapa Evergreen content så kan det alltid behöva uppdateras med nya tips och trix eller med ny information.Detta blogginlägg skulle kunna vara Evergreen content i sig själv. Det besvarar en fråga som det alltid kommer behövas ett svar på för den som är intresserad av att veta mer om denna typ av innehåll. Men det innebär inte att vi kommer att sluta uppdatera detta blogginlägg. I det fallet att några av dessa tips inte längre är relevanta eller att det finns fler tips vi kan dela med oss om kring detta ämne kommer vi att uppdatera blogginlägget.Det uppskattas även av sökmotorer att innehåll uppdateras och hålls relevant plus att vi får anledning till att uppdatera våra kunskaper. Helt enkelt en Win-Win!

Evergreen content - JobAssigner

Återvinna är vägen till framgång

När du har producerat ditt egna fantastiska Evergreen content så behöver det självklart användas och det är den bästa delen med denna typ av content.Även om du direkt när du publicerar ditt content även delar det i sociala medier och i alla kanaler du kan så kan du efter 3 månader igen sprida samma content. Det är fortfarande relevant och sannolikheten att du redan vid din första spridning har lyckats nå alla i din målgrupp är liten.Därför kan du fortsätta att dela detta content igen och igen och igen.Utöver det kommer du indexeras i sökmotorer och även få organisk trafik löpanade över lång tid framöver.Så vad väntar du på?Börja skapa ditt Evergreen content idag!Känner du att tiden inte räcker till för att skapa riktigt bra content?Kanske är Contitude den perfekta partnern för dig.Boka in ett möte med oss genom att klicka på länken nedan.Boka ett möte med ContitudeLadda ned din content planeringsmall här!

Vill du komma igång? Skicka oss ett meddelande…

Tack! Vi hör av oss så snart vi kan!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Boka ett möte redan nu.

Vi vill gärna höra om era ambitioner, mål och utmaningar inom digital marknadsföring – och framförallt ge tips på marknadsaktiviteter som passar just er!

Boka möte