Blogg
Inbound marknadsföring

Så lyckas du med inbound marketing utan att behöva betala en förmögenhet

Den omvälvande teknikutvecklingen har ändrat på mycket, inte minst hur vi konsumerar. När köpbeteenden ändras behöver också marknadsföringen och försäljningen ändras.

Dagens konsumenter undviker aktivt traditionell reklam, och sköter nu sin köpresa själva. De vet vad de vill ha, och hur de ska få den information de behöver inför sitt köp. Inbound marketing är ett nytt marknadsföringsverktyg som matchar ditt budskap mot dina potentiella kunders köpresa.Inbound marketings fokus är att öka dina försäljningssiffror genom att göra dig mer tillgänglig för kunder. Istället för att sälja aggressivt har du utbildande samtal med dina kunder, förser dem hjälpsamt med information och nyheter. På så sätt skapar du förtroende, trygghet och lojalitet, och en strukturerad relation som resulterar i återkommande kunder.

Vinsterna med inbound marketing

Fördelarna med inbound marketing är många. Prispress är inte längre en lyckad strategi på dagens marknad, men den här metoden kommunicerar det unika mervärde som gör att just du särskiljer dig från mängden. Den involverar analysverktyg där du snabbt och enkelt kan följa resultaten av din marknadsföring.Datan från analysverktygen hjälper dig dessutom att lära känna dina kunder och deras köpbeteenden. Metoden utbildar dessutom dina kunder som en del av försäljningsprocessen, och hjälper dem i deras köpbeslut. Inbound marketing fungerar också som ett stöd i säljprocessen, och för sälj och marknadsföring närmare varandra. Alla de här fördelarna gör att du sparar tid och pengar, samt ökar dina försäljningssiffror.

Genvägen till smart inbound marketing

Trots att vinsterna med inbound marketing är uppenbara är det många som tvekar inför att börja jobba med det. Det är ett helt nytt sätt att tänka och marknadsföra, mycket ny teknik är involverad, och processen kan lätt bli för tidsödande och krävande att göra själv. Det finns gott om aktörer som hjälper till med att komma igång, men inbound marketing är inte någon en-storlek-passar-alla metod.Man behöver anpassa den efter verksamhetens storlek, inriktning, målgrupp mm. Det viktigaste när man tänker börja med inbound marketing är att man läser på ordentligt innan för att hitta det system som passar bäst för just sin typ av företag. Väljer man fel kan det som skulle lyfta försäljningen bli en tidsödande och kostsam process. Lyckligtvis finns det genvägar till att snabbt hitta rätt.När ni hittat ett system som passar er verksamhet kommer arbetet att ta fram allt material till dina inbound marketing kampanjer. Det är oftast detta som kan bli tidskrävande och kostsamt vilket gör att företag drar sig från att börja med inbound marketing.Men tack vare tekniken och en ny och unik modell kan ni nu på ett effektivt och kostnadseffektivt sätt snabbt komma igång med er inbound marketing och därmed börja öka er försäljning.I denna nya och unika tjänst jobbar lokala projektledare med ett globalt nätverk av experter som är handplockade för att passa just ditt behov. Den här nya modellen jobbar slimmat, kvickt och effektivt, och kan snabbt ta fram material ni behöver för er inbound marketing kampanj (blogginlägg, guider, white paper, landningssidor, inlägg på sociala medier med mera) som passar just Er verksamhet perfekt.Med stora besparingar på köpet. Du behöver inbound marketing för att ligga i framkant på dagens marknad, och på det här sättet blir det varken dyrt eller krångligt.

Ladda ned vår guide om Inbound marknadsföring

Vill du komma igång? Skicka oss ett meddelande…

Tack! Vi hör av oss så snart vi kan!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Boka ett möte redan nu.

Vi vill gärna höra om era ambitioner, mål och utmaningar inom digital marknadsföring – och framförallt ge tips på marknadsaktiviteter som passar just er!

Boka möte