Blogg
Content Marketing

5 VIDEOTYPER TILL DIN MARKNADSFÖRING!

 

 

DU HAR FÖRSTÅTT ATT VIDEOMARKNADSFÖRING ÄR VIKTIGT, MEN DU ÄR INTE HELT SÄKER PÅ HUR DU SKA ANVÄNDA DIG AV DETTA MEDIUM PÅ BÄSTA MÖJLIGA SÄTT? HÄR ÄR 5 VIDEOTYPER SOM DU KAN IMPLEMENTERA I DIN VIDEOMARKNASFÖRING!

  Videomarknadsföring har visat sig vara väldigt effektivt.Det finns alla möjliga olika perspektiv och stilar att välja bland, och de kan alla anpassas efter den budget du har. Här presenterar vi några av de mest populära videotyperna för att sätta fart på din fantasi.Precis som med all annan marknadsföring bör målgruppen vara det som vägleder vilken stil och vilket tillvägagångssätt du använder. Med rätt approach och planering kan du engagera flera och åstadkomma mer på kort tid.

1. DOKUMENTÄR: FÖRETAGETS HISTORIA OCH PERSONLIGHET

Nuförtiden gillar kunder det nära och kära. Välkomna dem in i värmen genom en video som visar upp företagets historia, stil och personlighet, introducera dina anställda och öppna upp dörrarna till ditt företag.En sådan här video går att genomföra på många sätt, vilket innebär att du kan vara lite kreativ med hur och vad du vill förmedla angående ditt företag. Några generella goda råd är att vara personlig, att ge kunderna meningsfulla och underhållande historier och att spela på företagets styrkor.Bestäm dig för vad som är unikt med ert företag och spela på det. Oavsett om det är lång erfarenhet, unika produkter eller meningsfulla filosofier och målsättningar så kan du referera tillbaka till detta genom hela videon.

 

2. REKOMMENDATIONER: ANVÄND DIG AV NUVARANDE KUNDER FÖR ATT SKAPA NYA KUNDER

Ingenting skapar mer tillit till en produkt eller tjänst än goda omdömen och rekommendationer från tidigare kunder. Det är lättare att väcka engagemang och intresse om du förmedlar denna information i en underhållande eller spännande video, och samtidigt besparar du kunderna det huvudbry som det kan innebära att söka runt på internet efter information.Rekommendationer skapar tillit, och med tillit kommer ökad försäljning och nöjdare kunder. Utöver produktrekommendationer kan kunder berätta om sina upplevelser av företaget och säljprocessen och prata om hur det är att vara kund hos ditt företag.Kände sig kunden omhändertagen? Hur gick säljprocessen till? Hur är kvaliteten på de tjänster du erbjuder?

3. EXPERTVIDEO: STICK UT FRÅN MÄNGDEN

Tack vare all information som finns på internet undviker kunder ofta att ta kontakt innan de vet vad de vill ha. Expertvideos träffar dessa kunder mitt i prick. I en expertvideo kan du ge dem den information de är ute efter samtidigt som du kan etablera ditt företag som expert och auktoritet inom ditt område.I detta skede vill kunderna ha mer information, och nu kan du fånga deras uppmärksamhet under en längre tid. Det är viktigt att du håller en professionell stil och framtoning eftersom de är ute efter pålitlig och fyllig information.Om expertvideon framstår som en reklam så förlorar du kundens tillit och intresse. Tänk på att du vill att kunden ska lita på dig och din erfarenhet och att du ska spela på dina styrkor och varför just du sticker ut från mängden. Om du vill skapa extra publicitet och intresse bör du istället använda dig av en kampanjvideo.

 

4. FÖRKLARANDE VIDEOS: VISA HUR MAN GÖR

Erbjud kunden förklarande videos så att de slipper plöja igenom torra instruktionsböcker och produktblad. En förklarande video är helt enkelt en video som visar hur du ska använda en produkt eller tjänst. Videon bör fokusera på tre enkla punkter:

  • Säg vad ditt mål är
  • Visa hur din produkt uppfyller detta mål
  • Visa resultatet

Det bästa med en video är att du kan visa istället för att berätta. Kunden slipper spendera onödig tid med att läsa på och kan istället direkt ta del av ett budskap som annars kan vara lite svårt att förklara.Denna stil bör inte förväxlas med en demonstrationsvideo som lär kunderna hur de ska använda din produkt. En demonstrationsvideo är perfekt när de är redo att börja använda din produkt eller tjänst då du kan använda dig av din insikt och auktoritet samtidigt som du visar för kunden hur produkten fungerar.Den här stilen fungerar bäst om kunden redan är intresserad av produkten och är redo att lära sig mer. Om det fortfarande behövs lite mer för att övertyga kunden att välja just din produkt eller tjänst är det istället bäst att använda en kampanjvideo.

5. KAMPANJVIDEO: VÄCK KUNDENS NYFIKENHET OCH SKAPA ENGAGEMANG

Med rätt infallsvinkel är kampanjvideos perfekta för att öka medvetenheten om ditt varumärke och för att fånga potentiella kunders uppmärksamhet. Har du en ny produkt, ett bra erbjudande eller en kommande kampanj? Då kan en lättsam och medryckande video vara en utmärkt introduktion.En kampanjvideo låter dig presentera din produkt samtidigt som tittarna blir nyfikna på den. Dessutom kan lättsamma och intressanta videos delas vidare på sociala medier, vilket innebär att du sprider ditt budskap enkelt och kostnadseffektivt.Det är viktigt att komma ihåg att till skillnad från en text som kan skumläsas så kan en video enkelt stängas av om den inte träffar din målgrupp mitt i prick. Det är därför viktigt att ha planera väl och ha gedigen kunskap om den grupp du vill nå.

 

ALLMÄNNA RÅD

Oavsett vilken videostil du väljer finns det ett par goda råd och tips som gäller för dem alla. Tänk på att kunderna inte sitter kvar om du överöser dem med information eller ger dem en tråkig video. Det bästa du kan göra är att vara kort och koncis och gå rakt på sak. En ointressant video stängs ner innan den ens har börjat.En viktig detalj är att texta videon då ljud inte alltid automatiskt spelas upp när videon dyker upp i kundens feed. Om du har med text och en fängslande inledning är det större chans att kunden stannar till och tittar på din video.En video kan dessutom anpassas efter budget och kan göras så enkel eller avancerad som man önskar. Du kan välja mellan formella intervjuer, liveinspelningar med mobilen eller en fullständig berättelse med scener. Från snabba inspelningar med mobilen till professionella inspelningar – videos är ett enkelt verktyg som ger resultat.Lycka till!Glada HälsningarPhilip Otter070 007 97 48Contitude

Vill du komma igång? Skicka oss ett meddelande…

Tack! Vi hör av oss så snart vi kan!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Boka ett möte redan nu.

Vi vill gärna höra om era ambitioner, mål och utmaningar inom digital marknadsföring – och framförallt ge tips på marknadsaktiviteter som passar just er!

Boka möte