Blogg
Marketing management

Här är de 3 största utmaningarna för B2B-marknadschefer enligt Gartner!

De 3 största utmaningarna för B2B-marknadschefer enligt Gartner är:

👯‍♀️ Att nå rätt målgrupp:

Att identifiera och nå beslutsfattare i komplexa B2B-köpsprocesser är en ständigt växande utmaning. Traditionella marknadsföringskanaler blir allt mindre effektiva, och marknadschefer behöver hitta nya och innovativa sätt att nå sin målgrupp.

📊 Att mäta ROI:

Att visa värdet av marknadsföringsinsatser är avgörande för B2B-företag. Men det kan vara svårt att mäta ROI på B2B-marknadsföring, eftersom köpprocessen ofta är lång och involverar flera beslutsfattare.

Marknadschefer behöver hitta nya metoder för att mäta effekten av sina kampanjer och visa hur de bidrar till företagets mål.

Det är här Informind kommer in i bilden Framtaget för att hjälp B2B att estimera ROI tidigare i köpprocessen och kundresan.

📱 Att skapa engagerande innehåll:

Att skapa innehåll som är relevant, informativt och engagerande är avgörande för att attrahera och konvertera B2B-leads.

Men det kan vara svårt att skapa innehåll som sticker ut i den ständiga strömmen av information. Marknadschefer behöver hitta nya sätt att skapa innehåll som resonerar med sin målgrupp och driver resultat.

Förutom dessa 3 utmaningar står B2B-marknadschefer också inför en rad andra utmaningar, till exempel:

📺 Att hantera en ständigt föränderlig digital landskap:

Den digitala marknaden förändras ständigt, och marknadschefer behöver vara snabba att anpassa sig till nya trender och tekniker.

💰 Att hantera en begränsad budget:

B2B-marknadsföringsbudgetar är ofta begränsade, och marknadschefer behöver vara effektiva med sina resurser. Men lösningen på detta är ROI! Kan du estimera ROI och visa värde kommer du få en större budget.

♻ Att hantera ett komplext ekosystem av partners och leverantörer:

B2B-företag samarbetar ofta med ett stort antal partners och leverantörer, vilket kan göra det svårt att samordna marknadsföringsinsatser.

Lägg även till att många marknadschefer är ensamma i sin roll på B2B bolag. Att lägga allt detta på en person är orimligt!

Min fråga till dig som VD på ett B2B-bolag är: Skulle du våga lägga budgeten på marknad i stället för att anställa en till säljare?

När du klurar kring detta vill jag även kasta med att 75% av B2B-köpare gärna skulle vilja ha en köpupplevelse utan att involvera en säljare.

och när B2B köpare utvärderar flera olika leverantörer så får endast säljarna 6-7% av kundens tid under kundresan.

B2B köpare gör med andra ord massor av egen research innan och under tiden vilket gör dem till mogna köpare. Här kommer marknad i som en otroligt viktigt pusselbit.

Till dig som är marknadschef: HEJA DIG! Vi vet att du kämpar och gör det absolut bästa för att få allting att fungera.

Om du känner att du behöver stöd eller bollplank så finns vi på Contitude här💚 

"Tack vare samarbetet med Contitude har vi kunnat skapa en effektiv sälj och marknadsfunktion som skapar fler intäkter till bolaget"
Robert Conzato
VD - Headhuntingbyrån Closers

Vill du komma igång? Skicka oss ett meddelande…

Tack! Vi hör av oss så snart vi kan!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Boka ett möte redan nu.

Vi vill gärna höra om era ambitioner, mål och utmaningar inom digital marknadsföring – och framförallt ge tips på marknadsaktiviteter som passar just er!

Boka möte