Blogg
Inbound marknadsföring

Hur ökar jag trafiken till min hemsida?

Vill du också få mer trafik till din hemsida?

Att växa med hjälp av content är ett otroligt kostnadseffektivt och bra sätt. Det gäller bra att veta hur man skall göra och tänka på att man behöver jobba strategiskt & långsikt för att det skall ge bäst resultat.Det fina med content i from utav text och video är detta ligger kvar på webben för alltid. Ju mer intressant och givande content som ni publicerar desto bättre indexering på Google och mer värde till era kommande kunder och existerandekunder. Att köpa annonsutrymme är kanon på kort sikt men att kombinera med löpande contentproduktion är riktigt bra på lång sikt och kommer gynna bolaget. 

Hur ökar jag trafiken till min hemsida?

Nedan kommer 10 tips som hjälper dig att öka trafiken till din hemsida:Att tänka på (text):

1.

Skriv blogginlägg som är från 500-1000 ord och uppåt. Gärna längre då sökmotorerna gillar text. Det fina med längre texter är att då får ni in mer sökord och fler längre sökfraser.

2.

Jobba med 2-3 sökord i varje inlägg (eller använd synonymer för att mixa. det gillar google)

3.

1-2% av den total textmängden skall utgöras av sökorden. (inte mer för då uppfattar google det som negativt).

4.

Exempel på titlar på blogginlägg: "Därför är content så viktigt för din marknadsföring"

5.

Publicera minst 4 inlägg i månaden

6.

Publicera även era blogginlägg i sociala medier.Att tänka på (video)

1.

Google kan nu läsa av vad som sägs i en video så använd sökorden i voiceovern

2.

Publicera alltid era video på Youtube (lägg alltid till ditt manus i beskrivningen när du postar på youtube) och tagga upp dem också.

3.

Det är helt ok att göra enklare videos med mobilen (det känns mer genuint)

4.

Istället för att gör en stor produktion gör fler enklare och testa vilka som presterar bäst

5.

Kombinera gärna filmad video och animerat

6.

Glöm ej att lägga på text på era video. 85% surfar utan ljud på. Har ni igen text kommer man bara skrolla förbi erTänk på att det tar mellan 4-6 månader för google att indexera innehåll så det gäller att ha is i magen. Sätt därför en längre contentplan & publicera löpande helt tiden.Glöm inte bort att mäta resultatet & för att se ökningen av trafik samt vilka blogginlägg och videos som fungerar bäst.När ni börjar få mer och mer trafik till er hemsida så behöver ni även skapa bra och givande Call To Actions (CTA) vilket innebär att de skall finnas knappar som för besökaren intresserad och nyfiken. En sådan CTA kan t ex vara att man kan ladda ner en guide eller boka en demo i utbyte mot sina kontaktuppgifter. På detta sätt skapar ni även varma leads som säljarna kan följa upp via telefon eller mejl.Om du är nyfiken på att prata vidare om hur ni får mer trafik till hemsidan och fler leads via hemsidan är det bara att säga till. Alltid kul att få hjälpa till!Om du är intresserad av att lära dig med om digital marknadsföring får du gärna läsa vårt blogginlägg "Digital marknadsföring - hur kommer man igång?"Lycka till!Glada HälsningarPhilip OtterLadda ned din content planeringsmall här!LADDA NED MALL FÖR  MARKNADSPLAN

Vill du komma igång? Skicka oss ett meddelande…

Tack! Vi hör av oss så snart vi kan!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Boka ett möte redan nu.

Vi vill gärna höra om era ambitioner, mål och utmaningar inom digital marknadsföring – och framförallt ge tips på marknadsaktiviteter som passar just er!

Boka möte