Blogg
Content Marketing

Vad är skillnaden mellan en Social Influencer och en Thought Leader?

Social Influencer VS Thought Leader?

Just nu är det många som pratar om Influencers och thought leaders. Men vad är egentligen skillnaden? Nedan har jag listat de största skillnaderna.

Vad är en Social Influencer?

1. En person som människor följer2. En person som människor oftast följer för att de kanske är kända, har pengar, är snygga eller har rätt titel med mera 3. Människor kanske följer någon som speglar sitt eget beteende och förstärker det4. Har en stor publik, i allmänhet5. Deras inflytande har viss makt6. De kan välja att använda sitt inflytande för gott, eller för försäljning, eller ytterligare inflytande, eller i allmänhet något på den positiva ljusare sidan.7. De kan också vara en thought leader, men inte lika vanligt8. Aktivister kan vara social influencers9. Politiker, kändisar och säljare kan också vara sociala influenser.

Vad är en Thought Leader?

1. En idéspruta2. Någon som är nytänkande3. Någon som kan uttrycka sitt nytänkande4. Någon som får andra att tänka på ett nytt sätt5. Någon som inspirerar andra att vilja sprida sina egna tankar6. Positiv. Vanligtvis alltid betraktad som en positiv tänkare7. Kan också vara en social influencer8. Inspirerande, motiverande9. Verkar vara mer sällsynt än sociala influencers.

Hur kan ni då använda detta i marknadsföringssyfte?

Antingen så bestämmer man sig själv för att bli en influencer eller en thought leader för att börja sprida sitt budskap. Om man jobbar med B2C skulle jag rekommendera att fokusera på att bli en influencer och jobbar man med B2B är det bästa att vara en thought leader.

Anlita en influencer eller thought leader för att sprida ert budskap

Om ni inte är intresserad av att försöka bli en influencer eller en thought leader själva kan ni som företag använda personer som är det idag för att sprida ert budskap via dem. Tillexempel så har Daniel Wellington lyckats väldigt bra med detta då de har använt influensers för att berätta och visa upp deras klockor.

Vad är fördelarna med att vara en Thought Leader?

Det fina med om ni väljer att tex bli en Thought Leader själva inom er bransch är att ni då kommer sprida massor utav intresseväckande och givande content till era kunder och potentiella kunder. Detta kommer leda till att ni blir ett "go to company" inom ert område. När ni sedan väljer att börja dela kunskap med hjälp av text och rörlig bild kommer ni även få en bättre indexering på google vilket kommer leda till mer trafik till er hemsida.

Det finns med andra ord bara positiva saker med att börja dela kunskap, tankar och idéer :-)Lycka till!

Glada Hälsningar

Philip Otter

0700079748

Vill du komma igång? Skicka oss ett meddelande…

Tack! Vi hör av oss så snart vi kan!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Boka ett möte redan nu.

Vi vill gärna höra om era ambitioner, mål och utmaningar inom digital marknadsföring – och framförallt ge tips på marknadsaktiviteter som passar just er!

Boka möte