Blogg
Content Marketing

Kundresan: Behöver det vara så dyrt att skapa en animerad video?

För att tag sedan kom jag i kontakt med ett företag som ville börja jobba mer med animerad video. De berättade att de länge funderat på att börja jobba mer med rörlig bild men kände att offerterna de fått varit alldeles för kostsamma.Jag berättade att det finns ett arbetsätt som gör det möjligt för företag att ta fram animerade videos utan att betala en förmögenhet. Kunden blev nyfiken och vi bestämde oss för att ta ett samtal för att ta reda på om vi ändå kunde hjälpa dem på något vis.Målet med videon?Jag började med att fråga vad målet med videon skulle vara och hur den skulle användas. De berättade att den skulle spridas i sociala medier och läggas upp på deras hemsida.Videons budskap?Jag undrade även om de hade funderat något på vilket budskap de skulle kommunicera i video. De trodde att de vill förklara hur grym deras tjänst var och att de ville försöka få med så mycket som möjligt i videon.Mitt råd var att de skulle fokusera på ett budskap som var baserat på sina kunders utmaningar och behov. Sedan berätta hur de hjälper sina kunder för att lösa dessa utmaningar.

Videons längd?

På detta sätt skulle även videon inte bli mer än 59 sekunder så att den skulle kunna användas i alla deras sociala medier.De gillade tanken och började bli nyfikna på hur vi kunde hjälpa dem med att ta fram en video.

Vikten av att mäta?

Innan jag började gå in på pris så frågade jag om de hade några mätverktyg så att de kunde följa upp hur mycket videon hade engagerat potentiella kunder…med andra ord vilket resultat videon hade genererat. De svarade att de inte tänkt så långt.Jag berättade att vi alltid mäter allt vi gör när det kommer till content i from av video och text. Varför detta är viktigt är för att svart på vitt kunna se vad som fungerar och inte fungerar. Tex bara för att man satsar alla pengar på en jätteproduktion betyder inte det att resultatet skall bli därefter.

Man behöver inte satsa stort!

Därför var min rekommendation att göra en enklare satsning eller istället för en storsatsning, använda den budgeten för att ta fram 2-3 kortare videos med olika budskap för att mäta vilken som ger bäst resultat.Kunden blev lite förvånad då de andra byråerna inte hade pratat något om resultat alls utan bara om den kreativa höjden i videon.

Hur ser processen ut när man tar fram en animerad video?

De frågade hur vi jobbade för att ta fram en animerad film och jag förklarade att vi jobbar med ett nätverk av globala frilansare kombinerat med lokal projektledning. På detta vis kan vi sätta ihop ett grymt videoteam på distans som kan leverera med hög kvalité, snabbt och till ett bra pris.Jag berättade att vi sätter ihop ett team baserat på kundernas behov. Tex så hade inte denna kund inte något material klart utan bara en idé. Jag förklarade då att vi använder oss av en manusförfattare som tar fram ett manus och en story (budskap) baserat på deras idé. Sedan lägger vi fram en lämplig person som spelar in deras voiceover. En storyboard tas fram och utifrån den görs en voiceover och sedan skapar animatörer en animerad video.Ett första utkast på hela videon skickas till kunden för revideringar. Kunden brukar då komma med lite små ändringar som vi sedan justerar. När videon är godkänd lägger vi på undertexter (viktigt då endast 85% av alla videos på Facebook visas utan ljud). Om kunden vill så lägger vi även på ett intro och outro.Beroende på hur mycket som skall göras så brukar denna process ta mellan 4-8 veckor.

Hur går vi vidare?

Kunden kände sig trygg med vår process och vår unika affärsmodell och ville gärna jobba med oss. Då bestämde vi en tid för ett uppstartsmöte som start på ett kul och resultatorienterat samarbete.Om ni vill se lite olika videos som vi har gjort är det bara att hoppa in på vår YouTube-kanal.Är du nyfiken på att jobba mer med video är det bara att hojta till så kan vi svara på eventuella frågor.Glada HälsningarPhilip OtterMail: philip.otter@contitude.comMobil: 070 007 97 48

Vill du komma igång? Skicka oss ett meddelande…

Tack! Vi hör av oss så snart vi kan!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Boka ett möte redan nu.

Vi vill gärna höra om era ambitioner, mål och utmaningar inom digital marknadsföring – och framförallt ge tips på marknadsaktiviteter som passar just er!

Boka möte