Blogg
Content Marketing

Fem tips på hur du förbättrar er Content Marketing

Kunder söker sig till allt mer information via sökmotorer. För företag gäller det att ställa om till kundernas nya beteende och synas där kunderna finns. Content Marketing eller innehållsmarknadsföring används som sökmotoroptimering och är vad som krävs för att kunna konkurrera om en plats högt upp i sökmotorerna. Innehållsmarknadsföring används även som Inbound Marketing. Mer om Inbound Marketing kan ni läsa i blogginlägget ”Vad är Inbound Marknadsföring?

”I detta inlägg kommer jag gå igenom de fem viktigaste punkterna som jag tycker du ska ha med dig vid arbete med Content Marketing.

1. Kunden i fokus

Det är inte produkten eller tjänsten du säljer som är i fokus längre. Det är informationen och kunskapen som du ska förmedla. Det finns bra möjligheter att skapa goda relationer till kunder. Fundera på vem det är du riktar dig till och anpassa ditt budskap utefter det.

2. Hög kvalitet

Det är viktigt att hålla hög kvalitet på innehållet. Fler och fler inser värdet av att jobba med Content Marketing så det blir bara tuffare och tuffare att tränga igenom bruset av innehåll. För att synas gäller det att vara bättre än sina konkurrenter och kontinuerligt arbeta med att höja kvaliteten av det innehåll som ni producerar.

 

3. Jobba med ditt varumärke

Målet är att bli betraktad som branschexpert eller rådgivare. Kompetens, kunskap och värderingar påvisas genom bra innehåll och inte påståenden. Ett starkt varumärke innebär att du lättare blir ihågkommen. Att ha en minnesvärd logotyp som används i alla publikationer kan stärka varumärket och trovärdigheten för kommande innehåll. En kund väljer hellre att ta del av information från någon de känner igen än från en mindre känd källa som de inte har någon tidigare relation till. Med ett starkt varumärke skapas en trygghet för kunden.

4. Producera nytt innehåll hela tiden

När konkurrensen är hög är det lätt att till slut glömmas bort om du inte syns tillräckligt ofta. Det gäller att alltid vara top of mind när kunden ska ta ett beslut. Ha kontinuitet i produktionen av innehåll. Återanvänd tidigare innehåll, långt ifrån alla ser ditt innehåll första gången du publicerar det så det skadar inte att sprida det ännu en gång.

För att skapa kontinuitet kan det vara värdefullt att planera produktionen för flera månader i taget. Då blir det enklare att ta tag i själva produktionen från gång till gång. Att ha en långsiktig plan kan även göra det enklare för dig att vara förberedd på vad som skall utföras och det finns säkert trender som återkommer. En viss typ av innehåll är viktigare att prioritera på hösten och annat innehåll passar bäst på våren. Fundera på vilket skede kunderna är i just för stunden.

En god planering kan även vara bra då du under perioder kanske har det lugnare och då har bättre möjligheter att producera innehåll. Du kan då producera mer under de lugnare perioderna och ha ett lager av innehåll inför de mer stressfulla perioderna.

5. Testa nytt innehåll och nya kanaler

Vi lär oss genom att testa. Det innehåll som fungerade för ett år sedan behöver inte fungera idag. De kanaler som fungerade för ett år sedan kan vara utbytta idag. Genom att mäta lär vi oss vad som fungerar och inte fungerar.

Det finns flera varianter av innehåll att använda sig av vid innehållsmarknadsföring. Det kan vara allt från text, bild, film och ljud.Exempelvis:

  • Blogginlägg
  • Guider
  • Test
  • E-böcker
  • White Papers
  • Presentationer
  • Nyhetsbrev
  • Podd
  • Video
  • Seminarium

Innehåll kan publiceras på en mängd ställen. På ett företags hemsida, företagets egen blogg, i sociala medier som Facebook, Instagram, Twitter eller Linkedin. På plattformar som Vimeo eller YouTube.

Det viktigaste är inte att det blir rätt från början utan det viktigaste är att du börjar med någonting och testar dig fram!Lycka till med ert innehåll!

Hämta Contentplaneringsmallen här!

Vill du komma igång? Skicka oss ett meddelande…

Tack! Vi hör av oss så snart vi kan!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Boka ett möte redan nu.

Vi vill gärna höra om era ambitioner, mål och utmaningar inom digital marknadsföring – och framförallt ge tips på marknadsaktiviteter som passar just er!

Boka möte