Med mål att utöka marknadsaktiviteterna och driva trafik

Trafiken till hemsidan har ökat med 42.8%. Vi har genom optimeringsåtgärder ökat konverteringsgraden på LinkedIn-annonserna med 14%. Genom optimering av Google Ads har vi ökat CTR med 13%.

Utmaning

Questback är ett etablerat företag som har utvecklat och utökat sina lösningar och ville ta ett nytag kring sin marknadsföring. Många känner endast till delar av utbudet och en utmaning var att nå ut med samtliga lösningar och värdet av dessa samt att visa upp sin kompetens och den support som företaget erbjuder. I och med att Questback driver verksamhet i flera länder fanns en utmaning att skapa innehåll på de nordiska språken som höll rätt kvalitetsnivå och som var anpassade för de lokala marknaderna. Då Questback ville ta ett nytag kring sin marknadsföring för att kommunicera i linje med sitt saknades även struktur och en plan för hur de ville arbeta löpande med marknadsaktiviteter.

Mål

Strukturera produktionen av marknadsaktiviteterna, bygga awareness och sprida kunskap om utbudet av lösningarna, driva trafik till hemsidan, öka antalet kvalificerade leads, sätta upp mätpunkter för att följa upp nya marknadsaktiviteter.

14%
Ökad konverteringsgrad på linkedin-annonser
13%
Ökad ctr via google ads
43%
Ökat antal besökare till hemsidan

Questback hjälper företag att bli smartare, snabbare, minska kostnader och ta kontroll över hela feedbackprocessen.

För att driva trafik till hemsidan och öka medvetenheten kring samtliga lösningar så satte vi upp nya annonser i Google Ads för de nordiska marknaderna.

För att nå Questbacks specifika målgrupper och stärka varumärkeskännedomen i de nordiska länderna har LinkedIn annonser skapats.

Questback har flera intressanta events under året och för att driva mer trafik och mer intresse kring dessa events skapas content på samma teman som eventen berör.

Då Questback har tagit ett nytag kring som kommunikation som helhet har grafiska element tagits fram som används i olika kanaler. Sökmotoroptimerat content om deras olika lösningar har även tagits fram för att förtydliga värdet av lösningarna samt driva organisk trafik.

Saker vi gör:

  • Annonsering genom Google Ads och LinkedIn
  • Sökmotoroptimerad contentproduktion på svenska, norska och finska
  • Design av guider, kundcase, annonsmaterial och mässmaterial som exempelvis monterväggar

Det känns som att vi har hittat en bra struktur för våra marknadsaktiviteter och Contitude är flexibla när vi behöver ändra i planen. Vi har ett nära samarbete och hinner med fler aktiviteter som hjälper oss att nå våra mål.
Yaya Selva
Nordic Marketing Manager

- Vi har genom optimeringsåtgärder ökat konverteringsgraden på LinkedIn-annonserna med 14%.

- Genom optimering av Google Ads-annonserna har vi ökat CTR med 13%.

- Under de första 6 månaderna av vårt samarbete hjälpte vi till att öka trafiken till hemsidan med 42.8%.


No items found.

Tack för förtroendet

Vill du också jämföra dina leverantörer eller ha hjälp med att välja rätt partner för att driva er digitala marknadsföring.

Ladda ner vår guide här!

Vill du komma igång? Skicka oss ett meddelande…

Tack! Vi hör av oss så snart vi kan!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Boka ett möte redan nu.

Vi vill gärna höra om era ambitioner, mål och utmaningar inom digital marknadsföring – och framförallt ge tips på marknadsaktiviteter som passar just er!

Boka möte