Öka försäljningen med Google ADS

Vi har uppnått en ROAS på 3570 % vilket innebär att för varje spenderad krona i annonsbudget säljs produkter för 35,7kr. Ett resultat vi är superglada över att kunna presentera för vår kund Nordic Biosite. Sedan starten av vårt samarbete 2019 har vårt fokus först och främst varit att se till att köp genomförs genom annonsering. Med ett urval av leverantörer har vi byggt upp en annonsstruktur som löpande uppdateras och optimeras för bästa möjliga resultat.

Utmaning

En av Nordic Biosites utmaningar är att de vill öka  försäljning av alla deras 5 000 000 specifika produkter.

Mål

Att öka antalet sålda produkter.

3570%
Vi har lyckats skapa en otrolig ROAS.
+ 2080 st
Vi skapade flera köp på hemsidan.
45800 st
Vi ökade antalet klick på annonserna.
Optimering
Löpande har vi förbättras deras resultat.

För att skapa synlighet för Nordic Biosites produkter och initiera köp genom annonsering hjälper vi på Contitude Nordic Biosite med Google ADS (SEM). Med ett urval av några leverantörer har vi byggt upp en annonsstruktur som löpande uppdateras och optimeras för bästa möjliga resultat. Vårt fokus är först och främst att se till så att köp genomförs genom vår annonsering.

Vi har även hjälpt Nordic Biosite med att skapa en rapport som samlar in data från flera olika datakällor. Syftet med rapporten har varit att underlättar för Nordic Biosite att se hur annonseringen går, hur hemsidan presterar kopplat till SEO samt hur besökare på hemsidan rör sig och agerar. Med den nya rapporten sparar Nordic Biosite den tid de tidigare la på att samla in data från flera olika system. Förutom att rapporten spar tid åt Nordic Biosite underlättar den i arbetet att ta strategiska beslut då det är enkelt att se hur olika olika aktiviteter presterar samt var det behöver läggas mer resurser.

”Contitude kan sin bransch och finns alltid där för stöd, frågor och funderingar vid sidan av deras eleganta utveckling framåt. Varma rekommendationer!”
Petra Hansson
Marketing Supervisor

Resultat

Genom löpande optimering av kampanjerna kan vi se att vi lyckats få 45 800 st klick på våra annonser som i sin tur lett till 2 080 st köp. Vi har uppnått en ROAS på 3570 % vilket innebär att för varje spenderad krona i annonsbudget säljs produkter för 35,7kr. Ett resultat vi är superglada över att kunna presentera för vår kund Nordic Biosite.

Contitude kan sin bransch och finns alltid där för stöd, frågor och funderingar vid sidan av deras eleganta utveckling framåt. Varma rekommendationer!
Petra Hansson
Marketing Supervisor

Tack för förtroendet

Vill du också jämföra dina leverantörer eller ha hjälp med att välja rätt partner för att driva er digitala marknadsföring.

Ladda ner vår guide här!

Vill du komma igång? Skicka oss ett meddelande…

Tack! Vi hör av oss så snart vi kan!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Boka ett möte redan nu.

Vi vill gärna höra om era ambitioner, mål och utmaningar inom digital marknadsföring – och framförallt ge tips på marknadsaktiviteter som passar just er!

Boka möte